top of page
Ontspanning
<a href="http://www.freepik.com">Designed by Pressfoto / Freepik</a>

ONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam en geest

 Een ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen laag.

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren.

Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage zorgt voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust.

De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Wat kunt u verwachten bij een ontspanningsmassage?
30 minuten  - Achterkant: Hoofd, nek, schouders, rug, benen, voeten.
60 minuten - Achterkant. Voorkant: Gezicht/decolleté, armen/handen, benen, voeten.
Niets is verplicht. Alles naar keuze.

COMBI / SPORTMASSAGE

Bij deze massage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Het lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt verholpen. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, bespreken we waar op dat moment behoefte aan is. U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op de benen, schouders, nek of rug.

Hierbij kan ik gebruik  maken van cupping en eventueel Guasha naast de bindweefseltechnieken. 

Ideaal voor de intensief gebruikte spieren. 

massage

STOELMASSAGE

Een stoelmassage zorgt ervoor dat de de spieren, die het meest te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde houding, zich te ontspannen, zoals je hoofd, nek, rug en schouders.

Hierdoor worden RSI/ KANS en werkstress voorkomen.

 Na de massage voel je je ontspannen en verfrist, dat komt doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toeneemt.

Door middel van het toepassen van diverse acupressuur technieken afkomstig uit de Klassieke-, Thaise, Ayurvedische- en Shiatsu massage maakt de masseur rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los. 

Omdat de stoelmassage gemiddeld 15-20 minuten duurt en de kleding aangehouden kan worden is het laagdrempelig.

De Stoelmassage is speciaal ontworpen om de circulatie te stimuleren, zodat je je weer verkwikt en energiek voelt.

Niet alleen voor mensen die werken, maar heerlijk voor iedereen die veel zitten.

Deze massage is zeer geschikt om door een bedrijf, tehuis of woongroep als verwenactiviteit ingehuurd te worden!

Wist u trouwens dat het voor bedrijven  fiscaal aftrekbaar is?

Vraag eens naar de mogelijkheden.

Aangesloten bij de beroepsvereniging voor stoelmasseurs.

5597_logonieuwbvs b.jpg
bottom of page